Hur håller man motivationen uppe när den är nere?

Det är en fråga jag stött på många gånger, och även frågat mig själv många gånger. Du som entreprenör kanske känner igen dig när jag säger att man ibland kan bli lite för fokuserad på att motivera andra människor i sitt team, så att man till slut glömmer bort sin egen motivation. Det som driver just DIG.


Att försöka jobba utan att vara motiverad är som att laga pannkakor utan att sätta på plattan: Du kommer ingen vart och det blir bara smet av alltihopa. Värst av allt är att man blir olycklig. Ska man göra någonting resten av livet så måste man veta vad som motiverar en, vad som är ens varför.

Det bästa citat jag någonsin hört är ”find a why that makes you cry”. Med andra ord är det viktigt att du vet exakt varför du gör det du gör och att det berör dig, för i den motivationen kommer du alltid ha kraften att kämpa vidare när de sämre dagarna kommer.

Mitt varför är mina barn. Anledningen till att jag gör det jag gör är för att jag ska kunna ha mer tid till dem, och att JAG ska kunna uppfostra dem, inte skolan eller samhället. Jag vill ge dem mina värderingar, och mest av allt så vill jag att de ska få barndomsminnen som de kan se tillbaka på med ett leende. Jag vill att de ska växa upp och tro på sig själva och veta att ingenting i livet är omöjligt.

Hela mitt fotograferande är uppbyggt på tre saker, det är att jag ska:

1. Ha kul

2. Kunna jobba varifrån jag vill

3. Kunna jobba NÄR jag vill.

Det är därför jag jobbar med att både göra det jag älskar men även bygga upp passiva inkomster. Jag är öppen för att lära ut detta om det är någonting som du också vill lära dig mer av.

Listan ovan kanske låter som ett väldigt stort mål, men för mig känns det så självklart. Jag är inte där än, jag är långt ifrån där jag vill vara, men jag är på väg och jag vill inspirera så många av er som möjligt att följa era hjärtan och hitta er motivation, oavsett vad du jobbar med eller vad du vill göra i livet. Jag vet att många av er som jag har kontakt med genom mitt fotograferande har gjort stora framsteg i livet och i ert företagande, och ni är så fantastiska inspirationskällor. Jag är stolt över att få känna er.

Livet är för kort för att man ska kämpa för någonting man egentligen inte vill. Hitta din lycka och din motivation och skicka gärna ett litet mail och berätta vad du kämpar med ❤️

Lämna ett svar