En vanlig dag som småföretagare

Livet som småföretagare är sällan helt okomplicerat. Man måste våga ta ett steg ut i det oförutsägbara för att komma någonstans för det finns ingen annan än du själv som pushar dig framåt. Jag har börjat arbeta heltid vissa dagar i veckan vilket är väldigt roligt. Det är ett mål jag haft tidigare att jag så småningom ska kunna göra och jag tror att det ger väldigt mycket att kunna koppla bort allting annat och fokusera på jobbet ett tag.

Vad gör man då som fotograf förutom det självklara: att fotografera?

Såhär ser dagarna ut för mig just nu: Jag börjar dagen med att beta av all mailkontakt och telefonkontakt som jag behöver ha under dagen. Det kan vara allt ifrån att boka kunder till att följa upp, ha kontakt med myndigheter, andra företag mm. Jag lägger även ner tid på förmiddagen till bokföring och bildredigering om jag hinner. Efter lunch går jag ut och fotograferar, har kundmöten och använder övrig tid till att blogga, sköta marknadsföring och uppdatera hemsidan.

Detta fungerar väldigt bra för mig just nu som småföretagare men jag är medveten om att jag ständigt får förbättra mina rutiner för att få ihop vardagen med tre barn. Speciellt nu till hösten när jag fortsätter mina studier kommer jag att få strukturera om lite då jobbet kommer att gå hand i hand med mina studier som vanligt.

Lämna ett svar