5 anledningar att ha ett litet bröllop

Små bröllop kanske inte är vad man rent spontant tänker på när man drömmer om sitt bröllop, men för Pontus och Linnéa var det en självklarhet. Modiga som de var bokade de sitt bröllop mitt i Coronapandemin, med färre gäster, och det blev hur bra och mysigt som helst.

Jag fick många nya insikter i och med detta bröllopet, speciellt när det gäller just små bröllop. Det var faktiskt väldigt positivt överraskande vilka fördelar detta förde med sig för alla inblandade, och därför vill jag nu dela 5 anledningar till att ha ett litet bröllop:

  1. Du blir mindre nervös.

Som blivande brudpar kommer man nog aldrig ifrån att man kommer att vara nervös på sin bröllopsdag, men varför göra det svårare än det måste vara? Med färre gäster blir det en lugnare, mer harmonisk stämning och man känner sig närmre gästerna samtidigt som man känner sig bekvämare och mindre uttittad. Och det gör inte så mycket om något går fel eftersom det ändå bara är ens allra närmaste som är med en, och det blir väldigt högt i tak.

2. Du hinner umgås och prata med alla.

Stora bröllop är vackra och det känns kul att ha många gäster. Man känner sig viktig och uppskattad. Men vad är det för mening med att bjuda in massa vänner till livets största dag om du ändå inte hinner spendera tid med dem? Det är ju ändå er dag, och det är er som gästerna är intresserade av att träffa. Det kan vara värt att lyfta frågan och kanske tänka om?

  1. Det finns tid att lära känna nya människor.

Med färre gäster har även de tid att spendera med fler än bara sina bordsgrannar. Till kvällen kommer alla känna alla och det bli en familjär och trevlig stund med mycket historier att berätta för varandra.

  1. Du får mer tid att ta fina bilder

Med färre gäster blir det också mindre stress, och du kommer få tid med fotografen att stanna upp och ta fler bilder, både vid själva porträttfotograferingen men också under hela dagen och kvällen, så fort det dyker upp ett ögonblick. Dessutom är det lättare att få med alla gästerna på bild.

  1. Det kostar mindre

Det här visste du nog redan om du går i tankarna på ett mindre bröllop. Alla brudpar har en budget att hålla, och varför inte satsa på en lyxigare bröllopsresa istället för att bjuda massa människor som du sannerligen inte kommer att träffa särskilt ofta ändå.

Har du fler fördelar du kan dela med dig av när det gäller små bröllop? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lämna ett svar